Kauppias, haetko uutta avainhenkilöä?

Avainhenkilöpankki on vastaus tarpeeseesi. Yhdistämme ammattitaitoisen tekijän ja vastuutehtävän!


Taustaa

Hyvä henkilökunta on jokaisen K-kaupan menestyksen edellytys, mutta ammattitaitoisen ja motivoituneen (avain)henkilön löytäminen vastuullisiin tehtäviin on usein suuri haaste. Esillä olevan konseptin tavoitteena on helpottaa ja nopeuttaa sopivan henkilön löytämistä järjestelmällistämällä rekrytointiprosessia.

Hakijoiden osalta tavoitteena on saavuttaa tilanne, jossa jokainen avainhenkilötehtävään (tai uuteen entistä vaativampaan tehtävään) tähtäävä, riippumatta missä sillä hetkellä työskentelee, osaa hakeutua avainhenkilöpankkiin tarjolle. Toimeksiantajien eli K-kauppiaiden osalta tavoitteena on, että kaikki avainhenkilöhaut tulevat avoimiksi myös tämän konseptin kautta, vaikka henkilöä haettaisiin myös suorahakuna.

Miten avainhenkilöpankki toimii?

Avainhenkilöpankissa yrittäjä tai yksiköstään vastaava henkilö voi hakea avainhenkilöitä ja avainhenkilöt tai sellaisiksi pyrkivät voivat ilmoittautua ja hakea avoimia tehtäviä. Otamme vastaan toimeksiantoja, etsimme sopivat avainhenkilöt joko valmiista hakijajoukosta tai suorahaulla, ja esittelemme heidät toimeksiantajille. Toimeksiantajana voivat olla käytännössä minkä tahansa K-ketjun yritykset (tässä vaiheessa ruokakaupat).

Toimeksiannon alussa määrittelemme haettavan avainhenkilön vastuualueen, työtehtävät sekä koulutus- ja vaatimustason yhdessä toimeksiantajan kanssa. Kartoitamme sen hetkiset avoimet haut ja laitamme paikan julkiseen hakuun. Tämän jälkeen haastattelemme potentiaaliset hakijat ja esitämme sovitun määrän hakijoita toimeksiantajalle.

Toimeksiantojen ulkopuolella otamme yleisesti vastaan avainhenkilöksi haluavien hakemuksia, haastattelemme potentiaaliset hakijat, teetämme heillä persoonallisuustestin ja muodostamme asiantuntijan arvion hakijasta valmiiksi jo siinä vaiheessa. Näin nopeutamme tulevia valintaprosesseja ja saamme haut yhteismitallisiksi.

Tavoitteena onkin rakentaa toimiva järjestelmä, jossa toimeksiannon tehtävään sopiva ja pätevä hakija on lähtökohtaisesti jo valmiina.

Avainhenkilön palkkaamisen osalta vaihtoehtoina ovat sekä suorarekrytointi että vuokratyö. Palkkausmalli sovitaan tapauskohtaisesti toiveenne ja tarpeidenne mukaan.


Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä Jarmoon:

Jarmo Karhunen

Puh: +358 41 317 5988

Email: etunimi.sukunimi@henkilostoasiantuntijat.fi