Suomen Henkilöstöasiantuntijat, jotta työ saa tekijänsä!
18.5.2020

Saippuakuplapäivä

Veimme torstaina yhteistyökumppaneillemme saippuakuplia. Halusimme osaltamme lieventää maailman yleistä ahdistusta täällä kaiken koronan keskellä ja ehkä hitusen itsekin tuntea samalla antamisen iloa. Yhteistyökumppanimme olivat otettuja vierailustamme ja arvelivat, että meillä on todennäköisesti todella paljon rahaa, koska saippuakuplamme eivät olleet ihan mitä tahansa saippuakuplia. Ne olivat Ryhmä Hau -saippuakuplia.

Kaikille verkostoitujille tiedoksi, että yhteistyökumppaneiden kanssa pääset samalle aaltopituudelle, jos ymmärrät mikä on Ryhmä Hau ja osaat keskustella aihepiiristä heidän kanssaan. Mikäli tähän pystyt, yhteistyökumppani on suorastaan yltä päältä saippuakuplissaan. Todistettavasti. Saimme iloksemme nähdä monenlaisia motorisia suorituksia ja luovia tekniikoita saippuakuplien puhaltamisessa. Osa puhalsi isoja ja komeita kuplia, kaataen samalla toisella kädellä saippuapurnukan sisällöt asfaltille. Osalla oli hankaluuksia puhaltaessaan osua pieniin reikiin, joista kuplat muodostuvat, joten yhteistyökumppanien henkilökohtaiset konsultit auttoivat tähtäämisessä. Konsulteista oli kovasti hyötyä, sillä he keksivät teipata saippuakuplapullot aitaan kiinni, josta yhteistyökumppanit saivat käydä kastamassa tikkuja ja harjoitella puhaltamista omaan tahtiin.

Luovia keskusteluja kävimme niin ikään. Tiesittekö esimerkiksi, että kysymykseen: ”kuinka vanha olet” on mahdollista vastata: ”yksi pilkku kolme euroa”. Tai sitä hetken miettimistaukoa, kun yhteistyökumppani tulee viattomasti kysymään: ”mennäänkö katsomaan ryhmähauta?” Yhteistyökumppaneidemme luovuuden ja eloisuuden todistaminen oli meille mitä kuplivin kokemus.

Tässä vaiheessa paljastettakoon, että yhteistyökumppanimme olivat 2-5 -vuotiaita. Ja voihan olla, että heistä emme saa vielä kahteenkymmeneen vuoteen työntekijöitä yrityksellemme – tai kolmeenkymmeneen vuoteen uusia yritysyhteistyökumppaneita, mutta annettakoon heille aikaa. Me odotamme mielellämme.

Ei elämässä turhan usein ole saippuakuplia. Ja jos on, ne ovat äärettömän lyhytikäisiä. Kestävät sen hetken kun juuri ja juuri ehdit ne huomaamaan ja sitten ne poksahtavat olemattomiin. Silti tämäkin tempaus todisti, että kyllä elämässä pitää välillä olla saippuakuplia.

Mikko KoivumäkiAvainsanat: ,