Kokemuksia Rekry-akatemiasta

Olisitko sinä seuraava Rekry-akatemialainen? Haluatko tietää minkälaista harjoittelu on käytännössä? Lue alhaalta aiempien Rekry-akatemian käyneiden kokemuksia. Saat tietää minkälainen harjoittelu sinulla voisi olla edessäsi!


”Pääsin Suomen Henkilöstöasiantuntijoille harjoitteluun syksyn alussa, kun etsin liiketalouden opiskelijana ammatillisesti syventävää harjoittelua. Jo haastattelun jälkeen minulle jäi todella lämmin kuva ja hyvä fiilis paikasta, ja sellainen tunne on säilynyt koko harjoittelun ajan. Toimistolle on aina mukava tulla, sillä ilmapiiri on kannustava ja rento. Sain kattavan perehdytyksen ja työtehtävät ovat olleet monipuolisia. On päässyt kokeilemaan kaikkea mitä haluaa, haastamaan itseä ja tunnustella, mikä tuntuu omalta tekemiseltä. Tehtävät ovat vaihdelleet aina rekrytoinneista markkinointiin ja uusasiakashankintaan asti. Töitä on saanut tehdä myös etänä, mutta toimistolle olen aina tullut, sillä tunnelma on niin tiivis ja lämmin, sekä mielestäni on mukavampi tehdä yhdessä töitä ja keskustella asioista porukalla. Verkostoitumistapahtumiin ja yrityskäynneille olen päässyt osallistumaan mukaan, ja olenkin nauttinut niistä paljon. Verkostoitumistapahtumat ovat hieno mahdollisuus saada laajempaa näkökulmaa myös yritystoiminnasta. Suosittelen lämmöllä hr-harjoittelua Suomen Henkilöstöasiantuntijoilla kaikille alasta kiinnostuneille!”

Siiri / HR-harjoittelija

”Harjoittelijana pääsin jo ensimmäisten viikkojen aikana tekemään ja näkemään monenlaista liittyen työntekijöiden rekrytointeihin. Hauskinta onkin ollut verkostojen luominen erilaisissa tilaisuuksissa. Siitä minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta. Mukava työympäristö on tärkeä lähtökohta itsensä kehittämiselle. Siitä tämä yritys saa paljon kehuja! Hyvälle perehdytykselle annan myös kiitosta. Minun kohdallani perehdytys on edennyt sopivaa tahtia ja vastuuta on tarpeeksi, mutta ei liikaa. Ilmapiiri on aina avoin ja vastaanottavainen. Yrityksen toiminnassa tärkeänä osana arvostetaan selvästi työhyvinvointia. Se on tullut minulle selväksi esimerkiksi sen kautta, että työnteossa saan kuunnella myös itseäni ja käyttää omaa luovuuttani. Hyvällä säällä töitäkin on lupa tehdä, vaikka ulkona. Työnteolle, päätösten tekemiselle ja ennen kaikkea omalle ideoinnille annetaan paljon tilaa. Kun perusteet ovat kaikilla samat, omaa persoonaa saa tuoda esiin. Lisäksi täällä ollaan aina avoinna uusille ideoille, eikä niiden ääneen sanomista tarvitse jännittää. On kiva saada oma äänensä kuuluviin ja päästä toteuttamaan itseään.” Lue koko teksti…

Sofia / HR-harjoittelija

”Päädyin Henkilöstöasiantuntijoille hr-harjoitteluun, kun pidin kesän jälkeen taukoa opettajan töistä. Harjoittelukuvauksen tehtävät vaikuttivat monipuolisilta ja sitä ne ovat olleetkin harjoittelun aikana. Tehtäviini on kuulunut mm. työpaikkailmoitusten laatiminen, työhaastattelujen hoitaminen ja ajanvaraus, työnhakijaprofiilien ja sopimusasiakirjojen laatiminen sekä viestintä asiakasyritysten ja työntekijöiden kanssa. Olen päässyt tutustumaan myös paikallisten yrittäjäverkostojen toimintaan ja osallistumaan asiakashankintaan sekä markkinointiin. Ala ei ollut minulle entuudestaan juurikaan tuttu ja sain hyvän perehdytyksen, oli kyse sitten yleisestä henkilöstöpalvelualan esittelystä tai tietojärjestelmien käytöstä. Toimistolla on sellainen tiimi ja ilmapiiri, että on voinut rennoin mielin opetella uutta, ideoida ääneen ja tehdä työtä omalla tyylillä. Ongelmiin ei ole liiaksi tartuttu, vaan asenne on ollut ratkaisukeskeinen ja eteenpäinkatsova.

Suosittelen harjoittelua Henkilöstöasiantuntijoilla kaikille alasta kiinnostuneille ja alaa opiskeleville – heillä saa kokeilla ja kehittää työtään eri osa-alueilla niin paljon, kuin intoa riittää. Vastaanotto on varmasti lämmin.”

Sanna / HR-harjoittelija